geothermia
szélkerék
hőszivattyúhőszivattyúk rekuperátorrekuperátorok napkollektornapkollektorok napelemnapelemek inverterinverterek hőtárolóhőtárolók szélkerékszélkerekek medencefűtésmedencefűtés webáruház
 
napelem
 

Hőtárolók napkollektoros rendszerek részére

A Nap által melegítve, Roth által tárolva

Roth solar BW tároló 300-as és 400-as
A Roth BW 300-as és 400-as szolár tárolókban a napkollektorok melegét egy, a tároló alsó tartományában lévő nagyfelületű simacsöves hőcserélőn keresztül adja át az ivóvíznek. A tároló felső harmadában elhelyezett második simacsöves hőcserélőn keresztül az ivóvíz szükség esetén fűtőkazánon keresztül még utánmelegíthető.
Roth Szolár Bw 300-400 A hőtárolón belül elhelyezett hőcserélők felületei optimális méretűek, így a bevitt napenergia és az egész rendszer kihasználása jó hatékonysággal történik. A tároló a DIN 4753-as szabványnak megfelelően zománcburkolattal és a korrózióvédelem érdekében magnéziumanóddal rendelkezik. A szerelés nagyon egyszerű. Minden szükséges csatlakozás, pótlólagos hosszabbítások nélkül, közvetlenül a tárolóhoz csatlakoztatható. Minden csatlakozás lapostömítéses kialakítású. A tároló szükség szerinti feltöltéséhez, és az ehhez szükséges tároló érzékelők pozícionálásához süllyesztett hüvelyek kerültek a tárolóra. Egy hőmérőt, vakkarimát és karimás szigetelőfedelet gyárilag elhelyeztek rajta. A magasságban állítható lábak még egyenetlen talajon is stabil elhelyezést biztosítanak. A hőveszteségek minimalizálására a Roth szolár BW-tárolót egy csúcsminőségű, FCKW-mentes 50 mm vastag PU szigeteléssel látták el.

Roth szolár kombitároló 750-es és 900-as
A Roth szolár kombitároló a HMV és fűtéskiegészítés kombinált alkalmazására lehetséges. Ez a tároló kialakítása miatt lehetséges. Ennek az az elve, hogy a tárolón belül egy másik kisebb tároló is elhelyezésre került. Mindegyik tároló önmagán belül egy zárt egység. A belül elhelyezkedő kisebb tároló az ivóvíz felmelegítésére és tárolására szolgál, míg a külső tárolóban lévő víz a fűtésrendszerrel van összeköttetésben.
Roth Szolár Kombi 750-900
A belül elhelyezett zománcozott HMV tároló a korrózióvédelem érdekében egy magnéziumanóddal lett kiegészítve. A bevitt napenergia optimális kihasználása érdekében a nagyfelületű simacsöves hőcserélő a Roth szolár kombitároló alsó részében került elhelyezésre.

Az optimális hőszigetelést egy levehető, műanyag burkolattal befedett 100 mm vastag, puha hőszigetelőanyag biztosít. A tároló szükség szerinti feltöltéséhez, és az ehhez szükséges tároló-érzéklők elhelyezésére szolgál az erre a célra kialakított két, a külső falon lévő dupla érzékelő-csatorna.


Napkollektoros rendszerekhez
Napenergiás rendszerekhez
Hőszivattyús rendszerekhez
geosolar katalógus ROTH hőtárolók
Geosolar Katalógus

Roth Solár Hőtárolók
Roth napkollektoros hőtárolók

   
 
Ibuker Kft. · 2800 Tatabánya, Dankó P. u. 17.   tel: +36 34 317-547 fax: +36 34 317-547 mobil: +36 20 982-3021    e-mail: info@geothermia.hu